Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що російські окупанти наступали на Київ колонами «для створення картинки». Вони не розуміли, що їх зустрінуть так, як це зробили ЗСУ. 

Про це очільник ГУР розповів у інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову.

«Чому кажуть, що росіяни тупі, що вони не розуміли, що буде така війна, не брали з собою паливозаправники, у них танки зупинялися, не було підвозу боєприпасів, харчів. Це все правда, але їм треба було створити картинку масованого наступу і безальтернативності здачі. І для створення картинки - входження цих колон», - зазначив Буданов. 

За його словами, загарбники не очікували, що на підступах до столиці проти них воюватимуть, як на Донбасі. Вони вірили, що зайдуть в урядовий квартал і змінять керівництво в момент, коли чинна влада, на їхню думку, мала кудись втекти. У іншому разі вони збиралися знищити українське керівництво.   

«Відверто кажу - в мене були полонені, які брали з собою парадну форму. Коли з ними розмовляли - нащо ти взяв парадну форму? А нам казали, нас тут зустрінуть, ми пройдемо переможним маршем. Вони тоді вірили в це», - каже очільник ГУР. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ