Цієї ночі, 20 липня, російські окупанти обстріляли Білогорівку, що на Луганщині. Внаслідок цього зруйновані житлові будинки.

Про деталі обстрілів розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграм.

За його словами, рашисти відкрили вогонь з РСЗВ «Град».

«Після 22:00 вони декілька разів із РСЗВ «Град» били по Білогорівці», - зазначив глава області.

Гайдай також зазначив, що окупанти кидають нещодавно мобілізованих жителів окупованих населених пунктів Луганщини в бій, аби саме ті гинули у битві за декілька кілометрів території області.

«Вони й отримують те, на що заслуговують, а саме кулі, але практично стоять на місці. Попри щільний артилерійський та ракетний тиск, наші Збройні сили утримують свої позиції», - додав очільник Луганщини.

Також Гайдай розповів, що на межі областей за минулу добу окупанти завдали сім ракетних ударів, три мінометних обстріли, проведені дві атаки із застосуванням ствольної артилерії та ще дві – за підтримки реактивної. За його даними, серйозно постраждало Верхньокам’янське – по домівках людей, які залишились, росіяни влучали і з артилерії, і з «Градів», і навіть застосовували авіацію.

«Не за планами в окупантів йдуть справи й в окупованих містах. Росіяни обіцяли швидкоруч відновити об’єкти критичної інфраструктури. Газопостачання – усього за тиждень. А на справі в них значні труднощі не те що з ремонтом – із підвезенням. Не тільки питної, а й технічної води», - повідомив він.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ