Інцидент трапився зранку в суботу, 6 листопада. Відомо, що громадяни РФ стягнув з флагштоку український стяг та почав тікати з ним в кущі. Тепер йому загрожує реальний термін.

Про це редакції «Вголос» повідомили у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області. 

"Вранці 6  листопада  до поліції надійшло повідомлення, що з будівлі  ТРЦ по вулиці 600-річчя у м. Вінниці невідомий чоловік зняв Державний прапор України. Це побачили охоронники торгового центру, тож зловмисник почав тікати, викинувши стяг в кущі. Затриманого  надалі поліціянти доставили до відділу поліції. Розпочато кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик розповів, що зловмисником виявився 35-річний громадянин Росії, який був п'яним. За даними поліції, подія трапилась сьогодні біля  п’ятої години ранку. Перебуваючи поруч ТРЦ разом зі знайомими, росіянин виліз на будівлю та  з флагштоку  зняв прапор. Надалі він викинув знамено, тікаючи від охоронців торговельного центру. 

Як інформують в Нацполіції, зловмисник у розмові з правоохоронцями повідомив, що на Вінниччину приїхав провідати родичів, а такі дії  вчинив через спір із знайомим. 

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). В межах розслідування встановлюються усі обставини події. Таке правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років. 

 

Нагадаємо, як писав "Вголос", відомий громадський активіст та блогер Сергій Стерненко зареєстрував петицію з вимогою заборону в'їзду на територію України усіх без виключення громадян Російської Федерації. 

ІА "Вголос": НОВИНИ