Відомий громадський активіст та популярний політичний YouTube-блогер Сергій Стерненко створив петицію з пропозицією заборонити в’їзд на територію України громадянам країни-агресора Росії.

Цей документ з’явився на сайті Офісу президента.

Стерненко пояснив, що заборона необхідна з міркувань національної безпеки в умовах збройної агресії на Донбасі та окупації Криму.

«Прошу президента України з метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України ініціювати запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму», – йдеться у тексті петиції.

Зазначимо, що петиція з’явилась на сайті 2 листопада і за добу набрала уже 11 186 голосів з 25 тисяч необхідних. Всього збір голосів триватиме ще 91 день.

Наразі в Україні вже існують обмеження на в’їзд для росіян, проте вони стосуються тільки тих громадян, які незаконно відвідували анексований Крим, окупований Донбас.

Нагадаємо, раніше з пропозицією заборонити гастролі в Україні усіх російських виконавців звертався український продюсер Ігор Кондратюк.

Коли петиція зібрала необхідну кількість голосів президент Зеленський дав на неї відповідь. Він доручив відповідним службам врахувати та опрацювати пропозиції продюсера.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ