Сьогодні з’явилася відповідь Президента України на електронну петицію Ігоря Кондратюка «Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами».

Як сказано у відповіді, яка опублікована на сайті електронних петицій, таку діяльність регулює Закон України «Про гастрольні заходи в Україні».

Як стало відомо, Міністерство культури та інформаційної політики України складає перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Також, законом встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Крім того, як зазначено у відповіді, згідно із Законом України «Про телебачення і радіомовлення» телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми й передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

«З урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору, мною надіслано петицію Прем’єр-міністрові України Д.Шмигалю, Секретарю РНБО України О.Данілову та Голові СБУ І.Баканову з проханням доручити компетентним особам опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства та опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення», - написано у відповіді.

Нагадаємо, відомий український продюсер та телеведучий Ігор Кондратюк зареєстрував петицію про «заборону концертної діяльності російських артистів». На початку жовтня петиція зібрала необхідну кількість підписів.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ