Ігор Кондратюк створив петицію до Президента України за заборону концертів (гастролей, окремих виступів на фестивалях та корпоративах) російських артистів - громадян країни-агресора.

Про це він повідомив на особистій сторінці у фейсбук.

За його словами, в Україні вже 8-ий рік йде війна з Росією, але артисти з країни-агресора продовжують виступати в нашій державі. Крім того, українські знаменитості також їздять у Росію і дають концерти перед тими, хто вбиває наших земляків.

"Шановні! Намагаюсь бути  послідовним у своєму неприйнятті будь-якої колаборації з росіянами - агресорами. Сьогодні я створив петицію до Президента України за заборону концертів (гастролей, окремих виступів на фестивалях та корпоративах) російських артистів - громадян країни-агресора.

Як наголосив відомий ведучий, ситуація, коли на 8-у році російської агресії проти України артисти з громадянством РФ приїжджають до України, заробляють тут гроші та поширюють відповідні інформаційні наративи авторитарної російської держави, є неприпустима. 

 

«Країни, яка в березні 2014го окупувала Крим, а пізніше розв'язала гібридну військову агресію. Ця війна забрала життя 14 тисяч громадян України, а мільйонам принесла поневіряння, змусивши жити в російській окупації, або вимушеним стати переселенцем. Тому для мене дико і безчесно, що на 8му році війни в Україні НЕ заборонено гастролі російських артистів. Людей, які вдають, що вони »внє палітікі«, виступаючи при цьому в Росії перед вбивцями українців, а, приїжджаючи сюди - перед їхніми жертвами. Переважна більшість російських артистів або відкрито підтримують агресію Кремля і імперську істерику під назвою »кримнаш«, або відвідують окупований Крим, порушуючи українські закони, або тихо мовчать, тобто по суті - теж підтримуючи війну з Україною.», - пише Кондратюк

 

Відомий ведучий окремо нагадав президенту Володимиру Зеленському, що мова йде саме про той самий «бізнес на крові», який остатній так активно засуджував під час президентські кампанії 2019-го року. 

«Дозволяти їм виступати в Україні до повернення Криму та контролю за східними кордонами - це нонсенс і колаборація з агресором (я - за заборону будь-яких контактів з агресором! На всіх рівнях!). Як любив казати нинішній Президент України В.Зеленський - »бізнес на крові«. Я вимагаю припинити цей бізнес. В світі майже 200 країн. Нехай до нас їздять з концертами мирні люди, а не глашатаї »русского міра"! - йдеться у дописі.

 

Нагадаємо, скандально відомий російський виконавець Моргенштерн заявив, що планує відвідати Україну з концертом. За його словами, його дуже чекають в Україні фанати його музики. 



 

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ