Електронна петиція із проханням повністю заборонити концертну діяльність артистів з Росії на сайті президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

На переконання продюсера Ігора Кондратюка, артисти з країни-агресора, які підтримали окупацію Криму та розв'язання Росією війни на Донбасі, своїм мовчанням «несуть відповідальність за агресивні дії Росії».

«Музика й інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовженням війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців», - написав Кондратюк у тексті петиції.

Телеведучий пропонує пускати до України лише тих російських представників культури, які публічно виступили проти російської агресії в Україні

Петиція була зареєстрована 21 вересня і вже набрала 25 172 голоси.

Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше «Вголос» писав про львівського каратиста та депутата від партії «Самопоміч» Станіслава Горуну, який потрапив в скандал через заяву про «спорт поза політикою», та візити до Росії в розпал бойових дій на Сході. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ