Російські окупанти активно готуються до оборонних операцій, щоб відбити контрнаступ Збройних сил України.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький сказав в інтерв’ю виданню Kyiv Post.

«Сьогодні те, що зазначає воєнна розвідка – йде активна підготовка російських військ до оборонних операцій. Вони здійснюють побудову своїх оборонних позицій першої й другої лінії», – сказав він.

При цьому додав, що росіяни робили таке і на півдні України, в Херсонській області, бо коли їхні війська захопили ці території, зразу ж була організована оборона – мінімум дві, а то й три лінії.

«Зараз вони намагаються створювати резерви, щоб поновити свої позиції. З цим є проблеми, ми це чітко бачимо», – сказав Скібіцький.

За його словами, основні сили російської армії було кинуто на територію України ще починаючи з лютого місяця, а з середини літа їм стало важко формувати свої резерви, оскільки третій армійський корпус, який, як вони заявили, буде сформовано до середини серпня – досі іще повністю не сформований і як єдина бойова одиниця не діє, а його знову почали розкидати по різних напрямках.

«Це говорить про те, що створення резервів, а, тим паче, швидке просування по нашій території – це теж дуже проблемно для російської федерації», –наголосив він.

Як писав «Вголос», Держдума росії ввела в Кримінальний кодекс поняття «мобілізація» і «воєнний час», «збройний конфлікт», а також схвалила законопроєкт про відопвідальність за дезертирство під час мобілізації, або у воєнни час.

Також ми повідомляли, що заступник голови Ради безпеки рф дмитро медведєв розповів, що «дасть» загарбникам псевдореферендум на Донбасі. Нібито після його оголошення, росія буде офіційно заявляти про напад на «свою територію».

ІА "Вголос": НОВИНИ