Прикриваючись навчанням російські підрозділи ФСБ та розвідки відпрацьовували план захоплення об’єктів критичної інфраструктури та адміністративних будівель.

Як відомо, на полігоні Опук у східній частині окупованого Криму наприкінці вересня відбулися навчання повітрянодесантних військ РФ.

Як випливає з повідомлення, розміщеного на сайті Міноборони Росії, російські десантники відпрацьовували «наступ і оборону морського узбережжя від висадки умовного противника».

Однак легенда навчань цим не обмежувалася. Як пише «Главком» з посиланням на джерела в українських спецслужбах, навчання мали й закриту частину.

План передбачав, що підрозділи спецпризначення ФСБ, розвідки, а також армійських частин відпрацьовували захоплення об'єктів критичної інфраструктури й адміністративних будівель на сході та півдні України, щоб спровокувати в цих регіонах «народно-визвольний рух» із наступним зверненням до Росії за допомогою у «встановленні миру». Після чого свою справу робив би російський десант «миротворців».

В українських спецслужбах наголошують, якщо Кремль зважиться на реалізацію такого сценарію, то паралельно буде активізовано бойові дії в Донбасі та розпочато концентрацію військ на українсько-білоруському кордоні.

Нагадаємо, подібні «навчання» Росія проводить в Гродненській області, яка межує з кордонами Польщі й Литви. Країна-агресорка направила туди підрозділ десантників.

Також нагадаємо, що НАТО уважно стежить за діями Росії поблизу українського кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ