Знищений українськими військовими ракетний крейсер «москва», що був флагманом російського Чорноморського флоту, став власністю України – зареєстрований під номером 2064 у реєстрі підводної культурної спадщини.

Про це повідомляє Міноборони України.

«Ракетний крейсер »москва« був флагманом російського флоту, а став номером 2064 у реєстрі підводної культурної спадщини України! За 80 миль від Одеси, знаменитим крейсером і найбільш затонулим об’єктом дна Чорного моря можна буде милуватися, особливо не занурюючись! Відповідно до Конвенції ЮНЕСКО, усі сліди людської діяльності на дні Чорного моря, в межах економічної діяльності нашої держави є власністю України!» - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 13 квітня, українські військові підбили і підпалили російський крейсер «москва» та завдали йому серйозних пошкоджень.

 Російські кораблі відійшли від берегів України після удару по «москві»

Як писав «Вголос», за добу 21 квітня, на території Донецької та Луганської областей українські військові відбили десять атак російських окупантів, знищили шість танків, вісім одиниць броньованої та п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи. 

Сили ППО за попередню добу  знищили п’ятнадцять повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ