Супутникові фотографії від 1 лютого та знімки, зроблені раніше, фіксують скупчення російської військової техніки поблизу українського кордону, за повідомленнями, включно із системами балістичних ракет.

Знімки опублікувало видання Радіо Свобода.

Скупчення транспортних засобів на полігоні в Осиповичах (місто на південь від Мінська, Білорусь), до складу яких, входять ракетні комплекси «Іскандер». Фото від 1 лютого.

Військова база в Осиповичах, 1 лютого. Російські ракети «Іскандер» здатні завдавати точні удари по цілях на відстані до 500 кілометрів.

Транспортні засоби та житла для військових поблизу Барановичів, Білорусь, 29 січня. За останні кілька днів Росія розмістила свої війська та техніку в Білорусі, як офіційно заявляють, для підготовки до спільних військових навчань.

Військова база в Бахчисараї. Окупований Росією Крим, 1 лютого.

Численні транспортні засоби на військовій базі в Новоозерному, окупований Крим. Супутниковий знімок від 1 лютого.

Військові намети та бронетехніка в Євпаторії. Крим, 1 лютого.

Російська військова техніка в Єльні, Росія. Супутниковий знімок від 19 січня. Місто Єльня розташоване в Смоленській області, приблизно за 120 кілометрів від кордону з Білоруссю та за 260 кілометрів від України.

БТРи та вантажівки в Климові, 19 січня. Військовий склад Климово (селище в Росії) розташоване за 35 кілометрів від українського кордону.

Намети та житла для російських військ у Єльні, 19 січня.

Російські танки та артилерійська техніка в Єльні, 19 січня. Деякі з них, як повідомляється, використовувалися нещодавно.

Військова техніка на складі в Климові, 19 січня. Більш давні зображення з Google Maps того самого місця зафіксували лише частину наявної нині військової техніки.

Військова техніка на залізничній станції в Климові, Росія, 19 січня. Останні відео зафіксували велику кількість військової техніки, яку перевозять залізницею на заході Росії.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє, що зараз імовірність нападу Росії на Україну оцінюється як низька і що навіть США перестають називати вторгнення невідворотнім. 

Він зазначив, що військові стежать за ситуацією та розміщенням російських військ поза територією України.

 

«Наразі ми спостерігаємо за російськими підрозділами, які нараховують близько 115 тисяч наземного компонента, враховуючи територію Білорусі й прилеглих районів Російської Федерації, включаючи тимчасово окуповані території ОРДЛО та Криму», - додав Резніков.

Крім цього, низка членів Бухарестської дев’ятки НАТО поінформувала, що у відповідь на запит України готують рішення, які допоможуть посилити оборонні спроможності, кіберзахист та економічну стабільність України. 

Також, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови з Володимиром Путіним висловив глибоке занепокоєння ворожими діями Росії на кордоні з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ