Російська промисловість в місяць може виготовляти 50 ракет різних типів. Враховуючи інтенсивність атак на Україні, РФ відчуває проблеми з поповненням запасів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Так, за даними військової розвідки, Росія може за місяць виготовляти близько 30 одиниць ракет Х-101, а також 15-20 «Калібрів».

«Тому що морського базування крилатих ракет »Калібр« у них є приблизно 60 і виробляють, як я сказав, їх не дуже багато - максимум 20 на місяць. І їм же потрібно поповнювати свої запаси. Цим, до речі, і пояснюється те, чому зараз знаходять багато уламків ракет, що були виготовлені в 2022 році, зокрема в третьому кварталі. Це каже про те, що вони зразу з виробництва йдуть до військ», - пояснив Скібіцький.

Він додав, що Росія вже почала використовувати ракети зі стратегічного запасу, який складає 30%. Це говорить про те, що ворог має проблеми з поповненням арсеналу.

«Але вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з »Іскандерів«, з »Калібрів«, з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів», - сказав представник ГУР.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ