Про це повідомляє кореспондент Вголосу.

На додаткове встановлення спортивних майданчиків цьогоріч залишилось три мільйони двісті тисяч гривень. Член комісії, депутат від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз наголосив, що справедливо було б ці кошти поділити між усіма районами або встановити спортивні майданчики у тих містах чи селах, де населення цього потребує.

«У нас 20 районів та дев’ять міст обласного значення, а тому в мене є пропозиція – поділити ці кошти справедливо, щоб кожен район міг облаштувати у себе спортивні майданчики, а не віддавати усе і так багатим райцентрам Львівщини. Так, додатково планується встановити у Радехівському районі 3 майданчики, у Пустомитівському – 6 майданчиків. У Бродівському районі за кошти громади встановлять майданчик у селі, де мешкає лише 300 людей. А, до прикладу, у Червонограді, де є дві футбольні команди, немає жодного професійного майданчика», - наголосив депутат-свободівець.

Проте, члени комісії, особливо її голова, депутат від БПП Михайло Гичка, відмовились це робити, наголосивши, що голосуватимуть так, як вирішило управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації і змінювати умов не збираються. У відповідь члени комісії попросили виключити зі списку на фінансування хоча б місто Винники, яке є адміністративною частиною Львова. Але і це голова відмовився робити, наголошуючи, що в управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації є указ сьогодні затвердити весь перелік, а зміна міст, яким за кошт громади хочуть встановити спортивні майданчики, призведе до бюрократичної тяганини. Після чого деякі члени комісії заговорили, що такий уже затверджений перелік населених пунктів є нічим більшим, як звичайними домовленостями, щоб потім провладні депутати могли похвалитися своїми успіхами перед виборцями.

«Можна забрати ці кошти у Винник, які, до речі, є частиною Львова, натомість встановити спортивні майданчики у десяти бідних селах», - наголосив Михайло Нискогуз.

Проте, члени комісії до думки меншості все ж не дослухались і прийняли попередній список населених пунктів-претендентів на встановлення спортивних майданчиків, який запропонувало управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації. 

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради під час сесії 31 січня затвердили обласну програму «Спортивний майданчик» на 2017 – 2021 роки. На її реалізацію з обласного бюджету було виділено 21 млн грн. Умовами Програми передбачається забезпечити, за підтримки органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування міст обласного значення, ОТГ, малих міст області, селищ, сіл, облаштування спортивних майданчиків таких типів: з тренажерним обладнанням; зі штучним покриттям; з «наливним» покриттям; заміна штучного покриття на майданчиках, термін експлуатації яких перевищив 10 років.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ