Румунська залізнична компанія CFR Infrastructură відновила дільницю залізничних колій від населеного пункту Валя Вишеулуй (Румунія) до українського кордону та станції Берлебаш на Закарпатті. Ці роботи стали наступним кроком після відновлення сполучної ділянки, протяжністю 19,3 км, від Рахова до держкордону.

Про це повідомляє Infopost з посиланням на CFR Infrastructură. 

Румунські залізничники замінили близько 1,4 тис. шпал та насипали 400 т щебеню. Протяжність дільниці від станції Валя Вишеулуй (Румунія) до станції Берлебаш (Україна) 18 км.

Наразі ремонтні роботи тривають на ділянці, протяжністю 20 км між Тересвою (Україна) і Сігету Мармацієй, через комуну Кимпулунг-ла-Тіса в Румунії. Роботи планують завершити в листопаді. Далі ремонт має розпочатись на центральній дільниці маршруту Сігету Мармацієй – Бочіку Маре – Валя Вишеулуй.

Очікується, що ця залізнична гілка може допомогти у нарощуванні експорту з України, покращити міжнародне сполучення з Румунією, а в майбутньому – запустити пасажирські поїзди з Івано-Франківська до Ужгорода.

За інформацією Укрзалізниці, Берлебаш — Валя-Вишеулуй розглядається як додатковий пункт пропуску між Україною та Румунією. 

Читайте також у «Вголосі»: ухилянти від мобілізації спробували переплисти Тису і ледь не втопилися. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ