Міський голова Львова Андрій Садовий вже давно перестав реагувати на комунальну недбалість, через яку травмуються та гинуть люди.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міської ради від «Варти» Ігор Зінкевич. 

Ігор Зінкевич прокоментував ситуацію з аварійними деревами у львівських парках. Зокрема, він зауважив, що про аварійні дерева львів’ян мають попереджати спеціальні служби, а не випадкові люди у соцмережах. 

Також на думку депутата, мерії міста необхідно розробити спеціальний додаток,  який інформуватиме містян про небезпеку відвідування парків під час, або ж після негоди, або це можна робити через повідомлення на мобільний телефон. 

«Так, у нас немає передбачення катаклізмів. Але є багато додатків, які можна використовувати. Та чомусь у міській раді їх не беруть за основу і не приймають рішення. Це найбільша проблема. От, наприклад, у Нью-Йорку все чітко розписано та проінформовано, там навіть під час грози парки закривають. А у нас ця промоція не працює і це призводить до нещасних випадків», –  сказав депутат.

Ба більше, продовжив він, львівські чиновники на чолі з Андрієм Садовим навіть не реагують на нещасні випадки, які за останні роки сталися у львівських парках, на дорогах міста та в інших місцях. 

«Коли був нещасний випадок ще три року тому, Андрій Іванович ще висловив свої співчуття. Але останні рази я не чую від нього співчуття щодо людей, які безпосередньо загинули», – підкреслив Зінкевич. 

Депутат додав, що безкарність за травмування, або ж загибель людей у львівських парках вже увійшла у звичку, тому влада Львова сьогодні не реагує на це і навряд чи буде реагувати. 

«Якщо ми не бачимо покарання, якщо ми не чуємо вибачення, то ми розуміємо, що щось відбувається неправильно. І це дуже лякає, бо у нас немає відповідального», – акцентував гість програми.

Нагадаємо, як писав "Вголос", 13 грудня у Стрийському парку у Львові через падіння гілки з дерева постраждала 67-річна львів’янка, яка гуляла з собакою. Постраждалу госпіталізували в лікарню. У жінки – забій поперекового відділу хребта.

ІА "Вголос": НОВИНИ