Пленарне засідання Львівської міської ради, яке міський голова Андрій Садовий сьогодні вранці переніс на вівторок, 29 грудня, відбудеться сьогодні о 15.00 год.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зазначається, що під час сесії розглядатимуть бюджетні питання, зокрема бюджет 2021 року.

Нагадаємо, сьогодні, 24 грудня, о 12.00 год міський голова Львова Андрій Садовий відкрив і відразу закрив засідання Львівської міської ради. При цьому мер заявив, нібито проблема полягає в тому, що депутатський корпус не встиг підготуватися до розгляду бюджету. Однак депутати у коментарі журналістам це заперечили.

Голова фракції “Європейської солідарності” Петро Адамик повідомив, що насправді депутатський корпус був готовий приступити до роботи.

За його словами, Садовий блокує ухвалення нового регламенту Львівської міської ради та затягує з ухваленням бюджету Львова на 2021 рік навмисно. А це, зі свого боку, загрожує серйозними фінансовими втратами для громади Львова, а також може привести до колапсу в роботі комунальних служб.

Також Адамик наголосив, що спершу рада повинна проголосувати за новий регламент, а вже тоді — розбирати бюджет. Інакше всі рішення щодо бюджету можна буде легко скасувати в суді.

Крім того, у своїй заяві «Європейська солідарність» зазначила, що запропонований Садовим бюджет є сирим документом, який потребує численних правок, бо без них місту буде складно пережити 2021 рік. Він не враховує ні COVID ситуацію, ні приєднання до Львова інших міст та сіл, але враховує інтереси чиновників і, особливо, адміністрації міського голови.

ІА "Вголос": НОВИНИ