У четвер, 25 серпня, зранку перестав працювати офіційний сайт футбольного клубу «Рух».

Про це повідомляє «Вголос».

Ресурс перестав працювати через масову DDoS-атаку, зокрема з Франції.

У заяві футбольного клубу вказано, що атака сталася ще вчора, сайт досі не працює.

«Сайт вам що поганого зробив, шановні мадам та месьє? Там наче матч ми не транслювали. Ну нічого, прорвемось. А звідки ноги ростуть, ми знаємо», - сказано в заяві клубу.

DDoS-атака — це спеціально спрямований потужний потік трафіку у вигляді хаотичних запитів на конкретний інтернет-ресурс, у результаті чого сайт перестає функціонувати.

Як бачимо зі скріншотів нижче, на сайт «жовто-чорних» така кібератака була здійснена вдень 24 серпня – за дві години до матчу «Рух» – «Металіст». Ще потужніша DDoS-атака була здійснена зранку 25 серпня. Сайт і надалі не функціонує.

Як стало відомо «Руху», ця кібератака була здійснена «порохоботами», які проявляли свою активність ще під час виборів. Цілком вірогідно, що у атаках на сайт «Руху» присутній і російський слід. Клуб просить звернути увагу на кінцевого бенефіціарного власника Setanta, чий бізнес досі працює на території білорусі.

Такими ганебними і незаконними діями окремі суб’єкти футболу не змусять нас мовчати. Футбольний клуб «Рух» звернеться у кіберполіцію, аби усі причетні до цього понесли справедливе покарання.

Як писав «Вголос», «Рух» програв «Металісту» в матчі з неоднозначним суддівством та паузами на «повітряну тривогу».

ІА "Вголос": НОВИНИ