Сполучені Штати разом із G7 та Європейським Союзом продовжуватимуть накладати серйозні та негайні економічні витрати на режим Путіна за його звірства в Україні, зокрема в Бучі.

Як повідомляє Білий дім, сьогодні Сполучені Штати оголошують про нові санкції.

Зокрема, США заморожують будь-які активи Сбербанку та Альфа-банку, які торкаються фінансової системи Штатів, і заборонить громадянам США вести з ними бізнес.

Там зазначають, що Сбербанк володіє майже однією третиною загальних активів російського банківського сектору і є системно критичним для російської економіки.

Альфа-Банк – найбільша приватна фінансова установа в Росії та четверта за величиною фінансова установа в Росії.

Також, США забороняють нові інвестиції у рф та накладають санкції на російську еліту та членів їхніх сімей, включаючи санкції щодо дорослих дітей путіна, дружини та дочки міністра закордонних справ лаврова, а також членів Ради безпеки росії, включаючи колишнього президента і прем'єр-міністра росії мєдвєдєва та прем'єр-міністра мішустіна.

«Ці особи збагатилися коштом російського народу. Деякі з них відповідають за надання підтримки, необхідної для підтримки війни Путіна проти України. Ця дія відключає їх від фінансової системи США та заморожує всі активи, які вони мають у Сполучених Штатах», - наголошують у Білому домі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ