Служба безпеки України розслідує п’ять кримінальних проваджень щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк і найближчим часом оприлюднить результати громадськості.

Про це в ефірі програми «Свобода Слова» заявив начальник головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, повідомляє УНН.

«Слідчими Служби безпеки розслідуються ще п’ять кримінальних проваджень, які пов’язані з нападом на Катерину Гандзюк, а також обставинами, які передували цьому. Всього є п’ять кримінальних проваджень. По цих кримінальних провадженнях робота слідчих продовжується під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України. Можу вас запевнити, що найближчим часом по цих провадженнях будуть результати і вони будуть оприлюднені для громадськості», - заявив Тиводар.

Також, він зазначив, що слідчі перевіряють на причетність до вчинення злочину не тільки колишнього голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та його ексзаступника Євгена Рищука, а й інших осіб, які могли замовити цей злочин.

«Це звичайна робота слідчих і оперативних працівників, щоб розкрити цей злочин. Складність цього злочину в тому, що на сьогоднішній день один із організаторів, основний організатор, підозрюваний Левін (Олексій Левін - ред.), знаходиться в розшуку. Надіємося, що найближчим часом вжитими заходами Служби безпеки та Інтерполу він буде знайдений. Крім цього, для того, щоб повідомити про підозру, крім Мангера (Владислава Мангера - ред.), іншим особам – потрібна доказова база. Повинні бути достатні докази: це можуть бути показання свідків, показання потерпілих, інші докази, які отримані в ході роботи», - додав Тиводар.

Нагадаємо, батько Гандзюк оприлюднив звернення до Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ