Служба безпеки затримали бойовика, який готував на території України терористичний акт. Таке завдання чоловік отримав від ФСБ Росії.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Контррозвідка встановила, що терорист готувався підірвати автомобіль із військовим спеціалістом. Йдеться про українського провідного фахівця, який розробляє озброєння та перспективні зразки військової техніки для Збройних сил України.

Бойовик прибув у нашу державу з Російської Федерації. Він планував встановити на автомобіль жертви саморобний вибуховий пристрій.

Таким чином російські спецслужби хотіли помститися військовому за те, що він дав свідчення в одній із справ Служби безпеки України.

Правоохоронцям вдалося зібрати достатню кількість доказів та затримати агента ФСБ РФ. Йому інкримінують терористичний акт, замах на злочин та незаконне поводження з боєприпасами. За вчинене терористу загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», СБУ викрила схему закупівлі неякісних запчастин для Укрзалізниці під виглядом «інноваційної» продукції з ОРДЛО. До неї крім посадовців державної компанії були залучені громадяни Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ