Служба безпеки України запобігла теракту в Запоріжжі та затримала його виконавця.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисником виявився житель Дніпра, 1966 року народження. Він хотів посіяти хаос та паніку в Запоріжжі, для чого спланував злочин на об’єкті масового скупчення людей у центрі міста.

Вибуховий пристрій чоловік виготовив сам і замаскував його під милицю, у її порожнину вмонтував піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами, - йдеться у повідомленні.

За два дні до запланованої дати теракту зловмисник прибув у Запоріжжя із західного регіону. СБУ вдалося розкрити злочинні наміри чоловіка та спрацювати на випередження. Зловмисник був затриманий у підпільному помешканні, вибухівка - знешкоджена.

Слідчо-оперативні дії тривають, затриманий дає покази. Відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину, - зазначили в СБУ. 

 

Нагадаємо, сьогодні, близько 10:00, рашисти завдали ракетного удару по Запоріжжі. За попередніми даними горить приватна будівля.

Також зазначимо, Фінляндія офіційно подала заявку на вступ до НАТО. Тепер відповідне рішення очікують від Швеції. У Росії вже встигли відреагували на швидкий вступ Фінляндії та Швеції до НАТО та пригрозити «червоною кнопкою».

ІА "Вголос": НОВИНИ