В Одесі затримали колишнього бойовика незаконних збройних формувань «ДНР» та ворожу проросійську агітаторку.

Про це повідомив у Фейсбуці преспідрозділ Управління СБУ в області .

«У ході розшукових заходів оперативники спецслужби затримали в Одесі колишнього бойовика незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», який брав участь у бойових діях на тимчасово окупованій території Донбасу», - йдеться у повідомленні .

Також вказано, що досудовим слідством встановлено, що зловмисник у 2015 році добровільно приєднався до так званої Козачої національної гвардії всевеликого війська донського, де «служив» у складі підрозділу матеріального забезпечення. Згодом покинув лави бойовиків і виїхав на підконтрольну територію України. Весь час він ретельно приховував свою участь у НЗФ «ДНР».

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється інформація щодо його причетності до інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Крім того, спецслужба викрила «чергову прихильницю «руZZкого міра» в Одесі. Ворожа агітаторка через свої «дописи» у соцмережі дискредитувала ЗСУ, схвалювала політику РФ, пропагувала війну проти України і поширювала фейки. При обшуку за місцем проживання зловмисниці вилучено матеріали, які підтверджують її злочинну діяльність, - йдеться у дописі. 

Як вже інформував «Вголос», російські війська ввечері 22 березня застосували над північно-західною околицею Києва заборонені фасфорні боєприпаси. Орієнтовна зона ураження – Гостомель-Ірпінь.

Також ми повідомляли, російські олігархи потерпають від санкцій та хочуть зупинити Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ