Польський Сейм ухвалив резолюцію щодо України та висловив опозицію російській політиці.

У Польщі звернулися до урядів країн Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу з проханням надати Україні всебічну підтримку.

Про це інформує «Європейська правда».

За проєкт резолюції проголосували 456 депутатів. Проти виступив лише один – Гжегож Браун, представник «Конфедерації». У документі вказано, що Сейм Польщі спостерігає за діями РФ проти України із занепокоєнням.

Діяльність країни-агресорки створює серйозний ризик виникнення нового збройного конфлікту та дестабілізації ситуації в Європі. Це суперечить польським інтересам.

Сейм закликав уряди країн ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні та «твердо відреагувати» на агресію Росії.

Енергетичний тиск РФ – один із проявів нинішньої кризи. Він спрямований проти держав та партнерів Євросоюзу. Польща не підтримує запуск російського газопроводу «Північний потік-2», адже він розриває європейську єдність.

У Сеймі висловили опозицію Росії та звинуватили Московію в порушення міжнародного права, руйнуванні європейського миру та порядку.

Польські депутати наголосили, що Україна – вільна, суверенна та демократична держава. Росія не повинна порушувати право на самовизначення українського народу. Шлях України до членства в НАТО та ЄС залишається відкритим.

Як писав «Вголос», в Ірландії рибалки хочуть завадити військовим навчанням Росії. Частина членів об'єднання рибалок півдня та заходу Ірландії планує мирним шляхом зірвати плани росіян.

ІА "Вголос": НОВИНИ