Після того як ПАРЕ у своїй резолюції визнало  Придністров'я зоною російської окупації, президент Молдови  Майя Санду закликала вивести російських військових із території країни.

Конфлікт на лівобережній частині Молдови розпочався ще на початку 90-их років. Тоді самопроголошену так звану Придністровську молдавську республіку підтримала майбутня росія. У березні-липні 1992 року протистояння переросло у збройний конфлікт, в якому активну участь брали регулярні підрозділи 14-ї армії збройних сил російської федерації. Молдова змушена була підписати так би мовити мирну угоду. Статус Придністров'я досі не визначений, регіон є депресивним.

«Вголос» писав, що з 1-го вересня 2021 року Україна заборонила в'їзд автомобілів з регіону Придністров'я, номери яких не відповідають законодавству Молдови. 

Як тільки теперішня президентка Молдови  Майя Санду у листопаді 2020-го року обійняла посаду вона одразу заявила, що російські війська повинні покинути територію Придністров'я.

Нині ж Майя Санду, як пише видання Цензор, зазначила: «Молдова ясно дала зрозуміти, що Росія грає істотну роль у всьому, що пов'язано з придністровським конфліктом. Ми завжди говорили та вимагали виведення російських військ з Придністров'я, ми вимагали та продовжуємо вимагати утилізації боєприпасів. Ми продовжуємо закликати до мирного вирішення цього конфлікту. Ми зробимо все можливе, щоб знайти та реалізувати дипломатичне, політичне, мирне рішення», - сказала вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ