Данія дала дозвіл на запуск російського газопроводу «Північний потік 2». Енергетичне агенство країни погодилось ввести трубопровід в експлуатацію.

Про це йдеться у пресрелізі ДЕА.

Так, в Данії заявили, що компанія Nord Stream 2 AG виконала всі необхідні умови.

«Агентство погодилося з тим, що трубопровід може бути введено в експлуатацію, оскільки Nord Stream 2 AG виконала всі необхідні умови, в тому числі ті, що стосуються сертифікації», - заявило Данське енергетичне агентство.

Нагадуємо, Федеральна служба судноплавства і гідрографії Німеччини дозволила будувати газопровід «Північний потік-2» у водах країни.

Роботи з прокладення труб довжиною приблизно 30 км у виключній економічній зоні Німеччини мають здійснюватися у період з кінця вересня до кінця травня.

Як раніше писав Вголос, компанія “Nord Stream 2 AG” вирішила відкласти завершальний етап будівництва газопроводу “Північний потік – 2” у Балтійському морі, який мав стартувати 15 січня 2021-го року.

“Північний потік-2” – це газопровід між Німеччиною та РФ, який проходитиме по дну Балтійського моря в обхід країн Балтії, Польщі та України. Його будівництво призупинили наприкінці 2019 року після того, як конгрес США запровадив санкції проти власників суден, які прокладають труби для нього. Наразі проклали 2 300 км труб із приблизно 2 460 км, тобто 94% від усього газопроводу. Необхідно добудувати ще 30 км у водах Німеччини і 120 км у водах Данії.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ