Згідно з результатами тільки 5% респондентів вважають, що ціна на газ в Україні повинна відповідати ринковій.

Соціологічна група «Рейтинг» протягом 21-23 жовтня 2021 року провела опитування суспільно-політичних настроїв населення України.

Як відомо, взяли участь в опитуванні 2500 респондентів. Було опитано людей віком від 18 років та старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Згідно з результатами дослідження, 10% молоді та 7% населення західних територій України вважають, що тарифи на газ мають відповідати ринковим. Зокрема, зауважимо, що 13% респондентів, які підтримують, щоб ціна на газ відповідала ринковим симпатизують партії «Європейська солідарність». 

Також, за результатами опитування, 84% знають про рекордне зростання цін на природний газ у Європі. 16% зазначили, що їм про це невідомо.

Попри це, більшість (59%) заявили, що за умови зростання цін на газ у Європі, тарифи в Україні не повинні зростати, 33% – зазначили, що вони можуть незначно зрости, але держава має частково компенсувати різницю.

Лише 5% опитаних заявили, що тарифи мають встановлюватися відповідно до ринкових цін на енергоресурси.

Нагадаємо, ціна на газ в Європі цього сезону побила свій історичний максимум. На початку жовтня ціна за 1000 кубометрів блакитного палива становила 1600 доларів. Фахівці вважають, що таке зростання зумовлено тим, що запаси газу в Європі є низькими через минулу холодну зиму.

ІА "Вголос": НОВИНИ