Сьогодні, 17 липня, президент Володимир Зеленський звільнив генпрокурорку Ірину Венедіктову. Її замінив Олексій Симоненко.

Відповідні укази, 17 липня, з'явилися на сайті президента України.

Хто такий Олексій Симоненко?

Йому 45 років, родом із Чугуєва Харківської області. Здобув фах юриста в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого. Від травня 1998 року до березня 2006 року працював в органах прокуратури Києва, а наступні чотири роки в Київській обласній прокуратурі. Від травня 2010 року до червня 2018 року проходив службу в органах Служби безпеки України на посадах офіцерського складу.

Заслужений юрист України Олексій Симоненко останні два роки був заступником генерального прокурора.

В лютому цього року Симоненко був фігурантом журналістського розслідування через ймовірні зв'язки з кримінальним світом.

Журналісти називають Симоненка наближеним до заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Адже він, як заступник генпрокурора у грудні 2020 року передав справу, в якій фігурує Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України. У вересні 2021 року на святкування дня народження Олега Татарова з'їхалися топчиновники правоохоронних відомств, зокрема пов'язані з розслідуванням справи проти нього. Серед них був і Олексій Симоненко.

Нагадаємо, Зеленський пояснив, чому звільнив Венедіктову та Баканова.

ІА "Вголос": НОВИНИ