Під час патрулювання території зони відчуження ЧАЕС поліцейськими Київщини спільно з військовослужбовцями Національної гвардії у с. Вільча було виявлено жінку, яка збирала чорницю.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

Зазначається, що в затриманої вилучили 14 кг лісової ягоди, яку вона хотіла винести за межі радіоактивно-забрудненої зони без відповідного контролю та дозиметричного документа. По чорниці жінка приїхала з Рівненської області та мала намір продати ягоди.

За проникнення на заборонену територію без дозволу спеціальних документів на громадянку складено адміністративний протокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення).

Слідчий відділ поліції зони ЧАЕС вирішує питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального Кодексу України (порушення вимог радіаційної безпеки).

Санкція статті передбачає штраф від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як писав «Вголос», у мережі з’явилися яскраві фото з Чорнобиля, де в 1986 році сталася аварія на атомній станції. Місто спорожніло, але відсутність людей дає своє, і місто почало повертатися до свого первозданного вигляду.

ІА "Вголос": НОВИНИ