Сьогодні останній день, коли українці можуть розмитнити автомобіль на єврономерах за пільговою ціною. Після 10 листопада водіїв і власників таких автомобілів можуть почати штрафувати.

Про це повідомляє УНН.

Відповідальність за порушення строків ввезення автомобілів у митному режимі транзиту за ч. 8 ст. 121 КУпАП становить 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тис. грн), за повторне порушення протягом року - 1 тисяча неоподаткованих мінімумів (17 тис. грн) з позбавленням прав на рік та з оплатним вилученням автівки чи без такого.

Штрафи можуть сягати 170 тисяч гривень.

У профільній асоціації пояснили: якщо патрульні зупинять людину на нерозмитненому автомобілі після 10 листопада, то спочатку випишуть штраф у розмірі 8500 грн. Після цього дані будуть передані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто – ті самі 170 000 грн. Власник «бляхи» отримає штраф за адресою прописки через пошту. Після цього він повинен буде приїхати на митницю і дати пояснення, далі його чекатиме судова тяганина.

За словами юристів, якщо суд винесе відповідне рішення, то штраф доведеться сплатити, в іншому випадку заарештують майно порушника.

За даними митної служби, станом на 1 листопада за новою формулою було розмитнено понад 66 тисяч авто. До державного бюджету надійшло 2,3 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині «євробляха» знесла 18 метрів огородження та перекинулася. 

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ