Ще з 13 січня у Львові тимчасово не можна здати документи на отримання польської візи. Документи не приймають через неможливість оплатити послуги візового центру.

Також за послуги з отримання візи не можна заплатити в Ужгороді та Івано-Франківську. Про це інформує «24 канал» з посиланням на польські ЗМІ.

Згідно з інформацією, консульство у Львові вичерпало візовий ліміт на наступні 2 місяці.

Анкети українців, які оплатили послуги до 13 січня, приймуть. Якщо ви хочете подати документи, щоб отримати польську візу, то потрібно зареєструвати формуляр у системі e-konsulat.

Українці, які мають біометричні паспорти та не використали ліміт перебування, можуть потрапити в Польщу без візи.

Також без візи пропускатимуть осіб, які упродовж останніх 6 місяців не були в державах Шенгенської угоди. Пропустять і тих, хто перебував у Польщі на підставі візи, однак вона закінчилася або скоро закінчиться.

Проблема з отриманням візи виникла через затримку тендерного процесу. Йдеться про постачальника візових послуг. Чинний договір закінчився ще минулого року. Рішення про продовження договору мали ухвалити наприкінці 2021 року.

Наразі у польському консульстві у Львові та МЗС Польщі ситуацію не коментують.

Як писав «Вголос», у горах на Закарпатті затримали харків’янина. 41-річний українець пішки намагався перетнути кордон, щоб потрапити на заробітки до Польщі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ