Ситуація з можливим нападом Білорусі на Україну є небезпечною, але українські військові готові до розвитку такого сценарію та готові давати відсіч.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов під час марафону українських телеканалів.

«Ми тримаємо ситуацію на контролі. Розуміємо, що це небезпечна для нас ситуація, якщо Білорусь приєднається до рашистів. Але до цього ми також будемо готові. Я попереджаю усіх білорусів – краще лишатися дома, ніж відправлятися додому »в грузах 200« так, як це робить велика кількість російських солдатів», - сказав Данілов.

Він додав, що в Україні розуміють, яка наразі ситуацію відбувається в білорусі, а тому задля того, щоб не провокувати її на відкриту агресію, наша країна «стримується, як може». 

«Ми розуміємо, що відбувається. Розуміємо ту кількість літаків, які відправляються з білоруських аеродромів, ми думаємо, що сам керівник, який зараз називає себе керівником Білорусі (Лукашенко – ред), до цього не дійде, але якщо він зробить хоч один крок, хоч один вояк його перетне наш кордон – ми відразу будемо давати відсіч», - наголосив секретар РНБО.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ