Станом на вечір 7 листопада, польські перевізники повністю заблокували проїзд вантажного автотранспорту на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Рава-Руська – Гребенне».

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.
 
Зазначається, що на всіх пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт. У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину.
Станом на вечір 7 листопада до Польщі виїхало:
  •  Ягодин – Дорогуськ – 33 вантажівки; 
  •  Краківець – Корчова – 265 вантажівок;
  •  Рава-Руська – Гребенне – 203 вантажівки.
 

Деркач уточнив, що наразі триває постійна комунікація із командою Міністерства інфраструктури Польщі для вирішення ситуації.

«Низка телефонних розмов, листів на рівні міністерств, посольства, бізнесу та перевізників. Підготовка роз’яснень та аналітичної інформації для європейських колег. Перебуваємо у постійній комунікації з Rafał Weber та командою Міністерства інфраструктури Польщі для вирішення ситуації. Польські колеги підтверджують, що повернення до дозволів – це одна з ключових вимог перевізників. Для нас вона неприйнятна в умовах війни – порушених логістичних ланцюгів та морської блокади. Окрім цього, це угода на рівні України та ЄС, тому скасувати її неможливо з боку Польщі. І ми будемо працювати над її продовженням», – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники розпочали блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон у пунктах пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

ІА "Вголос": НОВИНИ