У п’ятницю, 11 червня, виконком Української асоціації футболу затвердив футбольні символи нашої держави. За відповідне рішення проголосували усі 45 членів Виконкому.

Про це заявив на сторінці в соціальних мережах президент УАФ Андрій Павелко.

Павелко наголосив, що на усіх офіційних заходах за участю представників Української асоціації футболу використовуватимуть великий герб – карту України з Тризубом в центрі. Раніше було затверджене використання лише малого герба.

Гасла «Слава Україні!» та «Героям слава!» затвердили офіційними футбольними гаслами нашої держави.

Павелко додав, що вже багато років поспіль українські вболівальники використовують ці гасла на всіх матчах збірної України. Це унікальний футбольний код, яки об’єднує громадян України. Президент УАФ привітав українців з історичним рішенням.

Як зазначає «РБК-Україна», нещодавно Україна представила нові комплекти форми, в якій футболісти виступатимуть на перенесеному Євро-2020, яке розпочинається вже сьогодні. На передній частині футболок з’явився обрис карти України, а також стилізований під емблему УАФ герб.

На спинах у гравців (над прізвищами) нанесено привітання «Слава Україні!», а на комірцях зсередини - відповідь на нього «Героям слава!».

Нова форма збірної України розлютила росіян. Чиновники країни-агресорки вбачають у формі щось неприйнятне. Їх звинувачення – безпідставні. Очільник футбольного союзу Росії В’ячеслав Колосков наголосив, що УЄФА повинно заборонити таку форму України.

10 червня Європейський футбольний союз зобов’язав УАФ прибрати з форми гасло «Героям слава!». Як пише «Радіо Свобода», чиновники УЄФА вважають, що гасло є «явно політичним за своїм характером».

Календар матчів збірної України на Євро:

Збірна України потрапила в Групу С. Суперниками підопічних Андрія Шевченка будуть Австрія, Нідерланди, Північна Македонія.

У неділю, 13 червня, відбудеться матч Нідерланди - Україна. Протистояння розпочнеться о 22 годині за київським часом. Наживо гру транслюватимуть на телеканалах «Україна» та «Футбол 1».

Матч другого туру Україна - Північна Македонія відбудеться у четвер, 17 червня. Початок - о 16 годині. Поєдинок теж можна буде переглянути на каналах «Футбол 1» та «Україна».

Завершальний матч групового етапу - Україна - Австрія. Гра запланована на понеділок, 21 червня. Початок о 19 годині.

Читайте більше новин спорту від ІА Вголос:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ