«Слуга народу» в Україні надовго, тому що отримали доступ до настільки великих грошей, що «нашим людям взагалі і не снився». Зокрема, їхні фірми вже освоїли 60 млрд грн на «Великому «будівництві», де ««маржа» відкату, сягає майже 40%»

Про це в етері передачі «Говорить Великий Львів»  на телеканалі NTA заявив Остап Дроздов, журналіст, телеведучий.

Експерт зауважує, що ця «маржа» - фактично еквівалент 2 млрд євро, а на 2022 рік закладають 3 млрд євро на об’їзну дорогу Києва, в обхід системи Prozorro.

«Тобто будуть кілька людей мати бюджет 3 млрд євро державних коштів, де вони «обналять» все в один день безкарно, безконтрольно, тому що це є поза системою Prozorro», - підсумував Остап.

Такими ж, відзначає Дроздов, є доступи до «тендерчиків» і «офшорчиків» і таких потоків грошей у країні.

«А ми зі своїми свічечками, своїми світлами, своїми субсидіями виглядаємо навпроти них абсолютними пігмеями. Тому вони можуть купити в цій країні все. Цей народ зледачів, цей народ взагалі опустив себе нижче плінтуса. Вони це бачать і тільки дурний не буде з цього користати», - бачить журналіст.

Остап Дроздов апелює до громадськості щодо енергетичного скандалу й відсутності реакції на закупівлю з Росії та її васальної «союзної республіки» Білорусь.

«Якщо вони зосереджені тільки на те, щоб споглядати, хто кому третій палець показав, хто там на якійсь парасольці на яку посаду приземлився, то мені не шкода. За великим рахунком я теж у тому човні, з абсолютно безпорадними «соотєчєствєнніками», безформними, які не можуть собі в голову вкласти, що це просто наруга, що ми ведемося на абсолютно фейкові інформаційні хвилі, далекі від реалій», - додав Остап Дроздов.

Телеведучий наголосив, що народ навіть собі боїться сказати, що ця влада надовго через те, що її ніхто не тримає за горло і навіть не хоче це робити.

«Вони охаміли до такої степені, що нічого не будуть приховувати – є в них більшість, то є. Нема – то нема. Завтра докуплять пару голосів. Це безконечна історія, яка може перериватися тільки народом. Who is absent today? Народ is absent today. «Відсутній». Якщо відсутній громадянин, який не хоче на це погоджуватись, то він буде мати це надовго. Ну, сорі, це констатація факту. 30 років їхали-їхали… та й приїхали», - підсумував Остап Дроздов.

Нагадаємо, як писав "Вголос", учора, 4 жовтня, Верховна Рада ухвалила призначення в Кабмін нових міністрів, зокрема, міністра з питань стратегічних галузей промисловості, міністра інтеграції тимчасово окупованих територій та міністра економіки.

ІА "Вголос": НОВИНИ