Неповнолітнього хлопця, який 23 жовтня у Харкові скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду, судитимуть за двома статтями. Відомо, що тоді в аварії загинув чоловік, а ще троє осіб отримали травми.

Про це повідомив спікер Харківської прокуратури Дмитро Чубенко в коментарі РБК-Україна.

 Відомо, що 16-річного водія Infiniti судитимуть за двома статтями:

  • ч. 2 ст. 286 ККУ - порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого;
  • ч. 1 ст. 383 ККУ — завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Варто зазначити, що після проведення експертизи з'ясувалось, що автомобіль підозрюваного в момент аварії перебував у справному стані, тобто проблем у гальмівній та кермовій системі не було.

«Крім того, в окремому кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ст. 289 ККУ -ред.). Найближчими днями обвинувальний акт буде направлено до суду», - додав Чубенко.

Нагадаємо, 26 жовтня увечері в Харкові сталася моторошна аварія із загиблим. Винуватець, 16-річний «мажор», на шаленій швидкості виїхав на перехрестя на червоне світло та врізався в автомобіль водій якого — загинув.

Вже 28 жовтня винному у ДТП обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб. 

Під час засідання неповнолітній хлопець відмовлявся від показів. У суді він вибачився перед родиною загиблого та постраждалими.

Обвинувачення відзначило, що автівку 16-річному хлопцю придбали батьки. На них, за словами прокурора, склали адмінпротокол за невиконання батьківських обов'язків.

ІА "Вголос": НОВИНИ