З огляду на неадекватно високу роль Андрія Єрмака в ухваленні найвищих державних рішень, та факти, які свідчать проти нього у справі «Вагнергейту», єдиним варіантом компромісу влади та суспільства є його негайне звільнення.

Таку думку у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA висловила народний депутат України від партії «Європейська Солідарність» Софія Федина.

Гостя програми зауважила: проблемою України є не ті люди, які мають невизначену позицію щодо української держави і можуть у певний момент підтримувати ворога, проте, на думку нардепки, проблемою є те, що у найвищих владних кабінетах країни є відверті вороги, які працюють на Московську Федерацію.

«Тому ми сьогодні солідарні з «Рухом Опру Капітуляції», щоби Єрмак, як людина, яка має безпосередні близькі контакти, зв’язки, який конкуренто пов'язаний з Російською Федерацією та спецслужбами, був звільнений з посади голови Офісу президента. Це буде перший крок президента Зеленського до вирішення найкритичнішої проблеми у нашій державі, якщо він хоче це зробити, це є питання відновлення довіри», – сказала народна депутатка.

Окрім цього, Софія Федини переконана, що саме недовіра до президента і його соратників може стати найбільшою небезпекою України у питанні надання відсічі ворогові – Російській Федерації, у разі повномасштабного наступу. 

Вона також розкритикувала програму президента «Велике Будівництво», на яку нещодавно з державного бюджету було виділено 15 мільярдів. Народна обраниця вважає, що дані кошти необхідно було негайно спрямувати на оборону країни. Тим паче, що над Україною «висить» реальна загроза військового вторгнення. 

«15 мільярдів виділено на додаткове закопування у Велике будівництво. Не на безпеку і оборону, не на «ковід», не на зарплати нашим військовослужбовцям, а саме на «Велике будівництво»! І питання у тому, що по цих красивих дорогах, дай Боже, щоби вони ще були, можуть у певний момент поїхати танки!», – акцентувала парламентарка.

 Нагадаємо, як писав "Вголос", Софія Федина закликала до реакції на  «ексклюзивний» контракт про постачання російського газу до Угорщини в обхід української газотранспортної системи. За словами народної депутатки від Європейської Солідарності, угода є черговою геополітичною атакою Кремля не лише на Україну, але й на інституції Євросоюзу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ