Донорська конференція у Варшаві, яка пройде сьогодні, 5 травня, має стати відправною точкою в реалізації європейського «плану Маршалла» для України. Євросоюз має намір скоординувати свої зусилля з її відновлення.

Про це розповів президент Європейської ради Шарль Мішель в інтерв'ю для «Інтерфакс-Україна».

«На мою думку, ця конференція повинна бути, відправною точкою для якогось європейського »плану Маршалла« для України. Це саме те, що ми повинні зробити, ми повинні направити потужний сигнал щодо того, що будемо підтримувати Україну настільки, наскільки це можливо», - зазначив Мішель.

Він також підкреслив, що ідею створення трастового фонду для України кілька тижнів тому запропонував президент Володимир Зеленський. За його словами, кошти мають використовуватися на гуманітарну допомогу, підтримку ліквідності та відновлення України. Причому фонд необхідно активувати найближчим часом.

«Це означає, що це обговорення (на конференції, - ред.) має стати відправною точкою. Тут ми будемо намагатися зробити наші зусилля більш скоординованими, більш масованими. Це має бути метою», - додав Мішель.

До слова, терміном «план Маршалла» називали американську програму допомоги Європі після Другої світової війни. План передбачав відновлення європейської економіки, усунення торгових бар'єрів, модернізацію промисловості та розвиток Європи в цілому.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ