Сьогоднішня ракетна атака по всій території України матиме руйнівні наслідки для Російської Федерації.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Стійкість українського народу і майстерність сил оборони України змушують ворога нервувати і помилятися», - йдеться у повідомленні.

За словами Резнікова, росіяни і раніше били ракетами по енергетичній інфраструктурі, житловим будинкам, школам і лікарням в Україні, проте сьогоднішня масована атака красномовно свідчить про їхню розгубленість і знервованість.

Міністр виокремив декілька руйнівних наслідків для Росії після сьогоднішньої атаки:

  • Москва не досягла жодної військової мети, а навпаки, ЗСУ отримали додаткову мотивацію швидше вигнати ворога;
  • Тепер непотрібні жодні додаткові аргументи, щоб доводити, що Росія це держава-терорист, держава спонсор тероризму;
  • Останніми місяцями у розмовах з партнерами Україні доводилося шукати способи не допустити «втоми», то тепер росіяни все зробили за нас.

«Знищення інфраструктури життєзабезпечення може спровокувати нові хвилі біженців. Сотні тисяч людей, які повернулися з Європи, можуть бути змушені знову шукати там порятунку. До них приєднаються мільйони. Адже руйнування енергосистеми - це не тільки про опалення. Це про їжу і воду, каналізацію, про хвороби і усі супутні наслідки», - заявив Резніков.

Міністр знову пояснив, що Україні дуже швидко потрібна додаткова зброя, насамперед - засоби ППО та ПРО. Вже на найближчому зустрічі у форматі «Рамштайну» та у штаб-квартирі НАТО треба буде менше слів.

Окремо Резніков підкреслив численні повідомлення від колег та партнерів з різних країн, які висловлюють беззастережну підтримку Україні і засуджують дії Кремля.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ