Дієтолог розповіла, як перемогти жаху до солодощів.

Про це поінформувала дієтолог-нутриціолог Інна Кононенко у своєму Instagram.

Як розповідає медик, основні причини дві – зневоднення і проблеми з виділенням шлункового соку.

Зневоднення

Лікар розповідає, що, якщо ви почали прийом їжі, коли організм був зневоднений, їли солону або високобілкову їжу – організм може вимагати більше рідини. І часто це «бажання» солодкого насправді є сигналом зневоднення.

«У всіх цих випадках вода з організму направляється в порожнину кишечника та в травний секрет, щоб розбавити травні соки. Тоді на суху, солону і високобілкову їжу потрапляє більш рідкий шлунковий сік, а в кишечнику - панкреатичний сік і жовч. Коли вода з організму направляється в кишечник, клітини страждають від спраги та подають сигнал мозку, а ми спотворено сприймаємо спрагу, як тягу до солодкого», - пише медик.

Лікар радить пити достатню кількість води протягом дня і кожен раз за пів години до прийому їжі.

Слабкої концентрації шлунковий сік

За даними лікаря, знижений рівень кислотності, а також ранній сніданок, надто пізня вечеря на тлі щільного прийому їжі можуть призводити до появи бажання перекусити чимось солодким.

«Їжа »стоїть« у шлунку і нам хочеться чогось кислого, щоб поліпшити травлення в шлунку. Але часто мозок видає з »харчової пам'яті« варіанти солодких і кисло-солодких фруктів. Якщо шлунок працює мляво, соляної кислоти мало або ви їсте не в такт з біологічними ритмами ШКТ, то вживайте воду з лимоном, кислі фрукти до їжі», - зазначає медик.

За даними Кононенко, кращим аперитивом «з не найбільш здорових» є 50 грамів вина. Цей алкогольний напій підвищує рівень соляної кислоти, роблячи травлення більш активним.

Більше новин читайте за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ