Щоб закріпитися в Луганській області російські війська з жорстокістю спалюють населені пункти, які не вони не можуть захопити.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, вчора росіяни вдарили чотирма ракетами, організували два масивних артилерійських обстріли, а також двічі застосовували міномети там, де їм вдалося дещо просунутися.

«Вся країна бачила, що окупанти залишають лише попіл як від великих міст, так і від зовсім маленьких населених пунктів. Або те, що вони зробили з Врубівкою, коли потрібно було швидше прорватися в Лисичанськ. Або з Новотошківським, де залишилося всього 10 осіб з числа місцевого населення, ще в квітні. Російській армії байдуже, що буде в селі чи місті завтра, вони калічать життя навіть тим, хто їх чекав всі ці роки», - підкреслив він.

Гайдай додав, що за минулу добу українські війська відбили три-чотири штурми з боку росіян, на п'ятому напрямку бої тривають досі.

«Вже майже місяць, як ворог підійшов майже на кордон нашого регіону, щоб його перетнути, жертвує всіма резервами та спалює села в Луганській і Донецькій областях. Окупантам не потрібні люди - потрібен референдум, скількох би жителів вони не вбили та не залишили без даху над головою», - зазначив глава Луганської ОВА.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ