Помічниця держсекретаря США Карен Донфрід заявила, що Вашингтон готовий надати Україні ще більше військової техніки. Особливо з урахуванням загрози вторгнення Російської Федерації.

Про це повідомляє Twitter журналіста BuzzFeed Крістофера Міллера.

«Ми готові до драматичних дій, якщо Росія дійсно зробить подальшу військову агресію проти України», - зазначила Донфрід в ході телефонного брифінгу для представників ЗМІ.

За її словами, США готові надати військову техніку «понад тієї», що давали Києву раніше.

Нагадаємо, помічник глави Сполучених Штатів Америки з питань безпеки Джейк Салліван у відповідь на вимоги РФ зазначив, що лише в умовах деескалації ситуації на українському кордоні можна говорити про перемовини з Росією щодо так званих «гарантій безпеки».

Також, як писав «Вголос», Сенат США отримав пропозицію ввести жорсткі санкції проти РФ у випадку нападу на Україну. У законі передбачається збільшення військової допомоги Збройним силам України.

Додамо, що наступного року Сполучені Штати можуть виділити нашій державі 450 мільйонів доларів на фінансування навчання військових, озброєння та проведення військової реформи.

Законопроєкт також пропонує визнати Росію спонсором тероризму у випадку нападу на Україну та посилити санкції проти «Північного потоку-2».

Додамо, що на початку грудня цього року американські законодавці включили зусилля з протидії Росії в оборонний бюджет. Зокрема, у якому передбачається 300 мільйонів доларів для українських Збройних сил.

ІА "Вголос": НОВИНИ