Лише в умовах деескалації ситуації на українському кордоні можна говорити про перемовини з Росією щодо так званих «гарантій безпеки».

Відповідну заяву на вимогу РФ зробив помічник глави Сполучених Штатів Америки з питань безпеки Джейк Салліван.

Салліван провів розмову із помічником президента країни-агресорки Юрієм Ушаковим. Про деталі перемовин розповіли в пресслужбі Білого дому.

У США наголосили, що у випадку проведення діалогу також потрібно координувати дії з Європейським Союзом. У Білому домі запевнили, що діалог можливий за безліччю каналів, до яких входить взаємодія з ОБСЄ та двосторонні перемовини Росія-НАТО.

Прогрес відбудеться лише у випадку припинення ескалації на території України. Під час переговорів необхідно врахувати всі побоювання щодо дій Путіна біля українських кордонів.

Варто зазначити, що в Москві зробили заяву щодо відносин зі США. Вони нібито «розвиватимуться позитивно», якщо американці дадуть термінову відповідь щодо «гарантій безпеки».

Як писав «Вголос», президент Польщі зробив важливу заяву щодо Путіна та його ультиматуму НАТО. Дуда закликав переглянути історію та в жодному випадку не погоджуватися на ультиматуми від Росії.

Також ми повідомляли, що Україна, Польща та Литва зробили спільну заяву щодо агресії Росії та санкцій проти країни-агресорки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ