Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) рекомендували в Сполучених Штатах вакцину від COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech для дітей від 5 до 11 років.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на  The Wall Street Journal.

«Схвалення, про яке заявив у вівторок директор CDC Рошель Валенскі, стало останнім кроком для того, щоби лікарі, медичний персонал та фармацевти могли розпочати вакцинацію», - зазначається в повідомленні.

Безпека вакцини вивчалася приблизно на 3100 дітей віком від 5 до 11 років, які отримали щеплення і в ході дослідження серйозних побічних ефектів виявлено не було.

Зауважується, що в деяких місцях уже розгорнуті пункти для щеплення дітей, і цей процес може стартувати сьогодні. Водночас, початок масштабної кампанії вакцинації очікується не раніше наступного тижня.

Нагадаємо, що в Україні рекомендували щепити проти COVID-19 дітей 12–17 років. Відповідні рекомендації були ухвалені наказом Міністерства охорони здоров’я. 

Щеплення проводиться  вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для дітей цю вакцину використовують за тією ж схемою, що і для дорослих, — дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21–28 діб.

Зауважимо, що для того, щоби щепити дитину віком від 12 років від коронавірусної хвороби , потрібно щоб у підлітка були усі вакцинації, згідно з календарем профілактичних щеплень.

Протипоказом до вакцинації є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини чи алергія на один із компонентів препарату. 

ІА "Вголос": НОВИНИ