У Росії вважають обіцяну США військову допомогу Україні - «небезпечною».

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков журналістам у четвер.

“Ми вважаємо, що потенційно це може бути причиною для непередбачуваних дій української сторони в плані спроб силового врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту (російської агресії проти України — ред.) на південному сході, це дуже небезпечно”, — цитує “Коммерсант” речникак Кремля.

Як пише агентство ТАСС, Пєсков також заявив, що Росії, і зокрема Володимиру Путіну, “зовсім не подобається” наближення військової інфраструктури НАТО до її кордонів.

Коментуючи вчорашню зустріч президентів України Володимира Зеленського та США Джо Байдена, прес-секретар заявив, що нібито країни “дружать не для себе, а проти Росії”.

Напередодні у Вашингтоні відбулася зустріч Зеленського і Байдена.

За підсумками зустрічі сторони опублікували спільну заяву, в якій, крім іншого, йдеться про протидію російської агресії.

Також в документі йдеться, що Штати оголошують про новий пакет безпеки допомоги в обсязі 60 млн. доларів, що включає купівлю систем “Джавелін” та інше оборонне летальне і нелетальне обладнання, яке дозволить Україні “більш ефективно захищати себе від російської агресії”.

Крім того, президент Володимир Зеленський запропонував американському колезі Джо Байдена формат по імплементації США до мирного врегулювання на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ