Адміністрація США і військове керівництво Пентагону продовжують оцінювати оборонні потреби України та вивчають можливості для посилення українських ППО більш складними системами, ніж переносні зенітно-ракетні комплекси.

Про це повідомила у вівторок під час телефонного брифінгу постійна представниця США при НАТО посол Джуліанн Сміт, передає Укрінформ.

«Ми постійно оцінюємо, які додаткові потреби (у сфері оборони – ред.) мають наші друзі в Києві. Ми продовжимо розглядати, які ще аспекти або інші форми протиповітряної оборони ми могли би надати Україні», - сказала посол, відповідаючи на запитання, чи розглядають США надання Україні засобів ППО, більших ніж просто переносні комплекси «Стінгер».

У цьому зв’язку Сміт нагадала, що адміністрація Байдена з початку 2021 року вже виділила Україні підтримки у сфері безпеки на суму $1,2 мільярда. «Лише за останні два тижні ми забезпечили допомогу на $550 мільйонів», - зазначила дипломат.

Крім того, за її словами, минулого тижня Конгрес США схвалив додатково $13,6 мільярда на підтримку України й союзників.

«Отже, це історія, яка продовжується», - зауважила Сміт, додавши, що не лише Сполучені Штати, але й союзники по НАТО продовжують шукати додаткові способи для посилення України у сфері оборони, в тому числі протиповітряної.

Як писав «Вголос», Сполучені Штати повідомили союзникам по НАТО і кільком азійським країнам у понеділок, що Китай продемонстрував готовність надати військову та економічну допомогу росії на прохання Москви підтримати її війну проти України.

Також генсек НАТО заявив, що росія може використати хімзброю в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ