Сполучені Штати створили з іншими країнами багатосторонню цільову групу для переслідування російських олігархів та посадовців.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Міністр фінансів Дженет Єллен та генеральний прокурор Меррік Гарланд провели віртуальну зустріч із представниками Австралії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Великої Британії та Єврокомісії щодо початку роботи багатосторонньої цільової групи «Російська еліта, поплічники та олігархи» (REPO), зазначили в Міністерстві фінансів.

Цільова група, до якої входять відповідні міністерства країн, зобов'язалася використати свої повноваження для збору та обміну інформацією для вжиття конкретних заходів, включаючи санкції, заморожування активів та кримінальне переслідування.

«Наші санкції, торговельні обмеження та інші заходи вже привели до значних втрат Росії, її керівництва й тих, хто підтримав неспровоковане вторгнення путіна в Україну. Ця багатостороння цільова група значно збільшить ці втрати шляхом скоординованих зусиль щодо заморожування та арешту активів цих осіб у юрисдикціях по всьому світу та позбавлення безпечного переховування їхніх незаконно нажитих доходів», – сказала Єллен.

Співпраця між урядом США та закордонними партнерами вже принесла помітні успіхи: протягом останніх трьох тижнів затримано кілька суден, контрольованих фізичними та юридичними особами, які перебувають під санкціями. Їхня вартість оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Генпрокурор зазначив, що США вже працюють з міжнародними партнерами «над заморожуванням і арештом майна, яке належить російським олігархам по всьому світу, що перебувають під санкціями».

«Ми продовжуватимемо працювати разом, аби вжити всіх необхідних заходів проти тих, чиї злочинні дії дозволяють російському уряду продовжувати несправедливу війну проти України», – сказав він.

Члени REPO обговорили засоби ефективного забезпечення фінансових санкцій щодо Росії, допомогу іншим країнам у пошуку та заморожуванні активів, що перебувають у їхній юрисдикції, а також визначення того, чи підлягають ці активи конфіскації.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ