Сполучені Штати Америки ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Так, його звинувачують у корупційних злочинах.

Інформацію про це повідомляє Державний департамент США.

«Я оголошую про внесення в санкційний список олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського за його причетності до корупції», - йдеться в заяві.
Пізніше стало відомо, що під санкції потрапила також сім'я бізнесмена. Так, найближчим родичам заборонили в'їзд до США.
«... я публічно оголошую (санкції, - ред.) проти наступних найближчих родичів Ігоря Коломойського: його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського», - заявив Блінкен.
Варто зауважити, що в період з 2014 по 2015 рік, коли Ігор Коломойський був очільником Дніпропетровської ОДА, він був причетний до корупційних дій, які підривали верховенство права і довіра української громадськості до демократичних інститутів і процесів управління, включаючи використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди.

Блінкен також додав, що дії Коломойського несуть серйозну загрозу Україні.

«Я також хочу висловити стурбованість поточним нескінченними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси і інститути в Україні, що представляє серйозну загрозу для її майбутнього», - заявив Блінкен.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ