Сполучені Штати Америки прийняли рішення відмовитись від енергоносіїв Російської Федерації. Запровадили заборону на імпорт газу, нафти та енергії.

Про це повідомив президент США Джо Байден, пише Радіо Свобода.

За слова Байдена, наразі США співпрацюють зі своїми європейськими союзниками, аби зменшити їх залежність від російських енергоресурсів.

«Я оголошую нові санкції. Ми забороняємо весь імпорт нафти. Це означає, що російська нафта не буде імпортуватися», – сказав він.

За словами Байдена, цей крок має «потужну двопартійну підтримку».

«І республіканці, і демократи дуже чітко висловлюються, що це треба зробити», – підкреслив президент США.

Водночас президент США зазначив, що європейські партнери Вашингтона наразі можуть бути не в змозі запровадити аналогічні обмеження.

«Ми, Сполучені Штати, насправді є чистими експортерами енергоресурсів, тому ми можемо робити ті кроки, які інші не можуть. Їм (європейським країнам – ред.) потрібно робити більш довгострокові кроки з огляду на залежність від російських енергоресурсів. Наші команди об’єднані в тому, щоб тиснути на Путіна», – заявив Байден.

Він визнав, що цей крок може означати витрати й для самих США, але повторив свою тезу про те, що «захист свободи передбачає і витрати». Він пообіцяв зробити все, аби послабити вплив цього кроку на ціну на бензин для американських домогосподарств.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ