Мер Енергодару, в якому знаходиться Запорізька АЕС повідомляє про тяжко поранених людей на станції. Однак вивезти їх у лікарню неможливо через постійні обстріли з боку рашистів.

Про це мер Енергодару Дмитро Орлов заявив під час телемарафону

"Вчора ввечері, десь близько 16.30, ворожа корона броньованої техніки прорвалася до міста, пішли відразу на атомну станцію і почали майже впритул гасити до будівлях та спорудах атомної станції. Сталася пожежа. Є поранені... Інформації про кількість поранених у мене немає. Про їхній стан: є також тяжкі поранені. Вивезти їх до лікарні немає можливості", - наголосив Орлов.

Він підкреслив, що окупанти не дають пожежникам погасити пожежу.

«Ситуація дуже критична», - підкреслив міський голова.

Хронологія подій:

Через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадирівці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізький атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію.

«Енергоатом» з посиланням на працівників станції заявив, що російські військові не пропустили рятувальників, пожежа посилюється, а ядерна безпека на станції порушена.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС

ІА "Вголос": НОВИНИ