Мер Києва Віталій Кличко сказав, що масових новорічних заходів у Києві не буде у жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається.

Про це очільник столиці розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

«Якось спілкувався з ними (військовими - ред.) щодо проведення Нового року та святкувань. І один із хлопців сказав: »Чому моя дитина буде зараз без ялинки, без Нового року, без новорічного настрою?" – сказав він.

Віталій Кличко наголосив, що масових новорічних заходів у Києві не буде у жодному разі, але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається:

«Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво. Попри різні думки від різних сторін – потрібно чи не потрібно – ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої приватні кошти встановити ялинки без новорічного пафосу».

Мер додав, що це буде кілька локацій в багатьох районах нашого міста. Ялинки будуть встановлені, на Софійській площі також. Все - коштом бізнесу.

«Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, без фастфудів. Буде встановлена виключно ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая...» – підсумував мер Києва.

Нагадаємо, один із можливих варіантів святкового дерева – ялинка у кольорах прапора України, прикрашена іграшками, квітами та свічками. На маківці замість різдвяної зірки – тризуб.

Як писав «Вголос», у Києві роблять все можливе, щоб не допустити повного блекауту. Місцева влада готується до різних сценаріїв.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ